Θεμελίνα Σαββαΐδη

Θεμελίνα Σαββαΐδη

B.A. in Psych., B.S. in Psych., M.A in Couns. Psych.

Είναι απόφοιτος Τμήματος Ψυχολογίας καθώς επίσης του Τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με Κατεύθυνση στην Ψυχολογία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει ολοκληρώσει τις Μεταπτυχιακές της Σπουδές στην Συμβουλευτική Ψυχολογία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με ειδίκευση στην Συμβουλευτική στην Ψυχική Υγεία/ Ψυχοθεραπεία και στην Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση/ Σχολική Συμβουλευτική.

Από το 2021 εκπαιδεύεται στο Τεταρτοετές Πρόγραμμα του ΔΙΚΕΨΥ στην Ψυχαναλυτική/ Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία Παιδιών και Ενηλίκων , ενώ και η ίδια βρίσκεται σε προσωπική ψυχαναλυτική θεραπεία καθώς τόσο σε ατομική, όσο και σε ομαδική εποπτεία.

Ακόμη, φοιτά στο τελευταίο έτος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών με τίτλο « Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας» με κατεύθυνση στην Εκπαίδευση- Ψυχοκοινωνική Υγεία και Ανάπτυξη Υπηρεσιών για Παιδιά και Εφήβους.

Έχει ολοκληρώσει πάνω από 1500 ώρες κλινικής πρακτικής άσκησης σε διάφορες δομές όπως είναι το Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής Αθηνών, ο Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών και ΑΜΕΑ Ρόδου, το 2ο ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ Α’ Αθήνας, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου.
Επίσης, ανήκει στην εθελοντική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και έχει συντονίσει και συμμετάσχει σε δράσεις όπως «Βοήθεια προς την Εύβοια» στο πλαίσιο συμμετοχής στα κλιμάκια υποστήριξης των πυρόπληκτων που οργάνωσε η Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης της Ψυχικής Υγείας ΑΡΓΩ, το διάστημα από 12-08 έως 11-09/2021.

Η Θεμελίνα Σαββαΐδη διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην Ρόδο και στην Αθήνα.

Η ψυχολογία είναι ο καθρέφτης που μας επιτρέπει να δούμε τον εσωτερικό μας κόσμο και να ανακαλύψουμε τις απέραντες διαστάσεις της ανθρώπινης ψυχής.

Άννα Μαρία Ρούσου

Επαγγελματική Πορεία

Καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας έχει εκπαιδευτεί και συμμετάσχει σε αρκετές εκπαιδεύσεις/ σεμινάρια και συνέδρια. Ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής:

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ / ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

 • Πιστοποιητικό παρακολούθησης Εκπαίδευσης Ψυχομετρικών Δοκιμασιών Αξιολόγησης Νοημοσύνης WISC-V (40 ώρες) & WPPSI-III GR (15 ώρες)
 • Διαδραστική Εκπαίδευση: Αναγνώριση της παιδικής κακοποίησης στην πρώτη γραμμή/Σωματείο ELIZA & Μονάδα Φροντίδας για την Ασφάλεια των Παιδιών Β’ Παιδιατρική Κλινική ΕΚΠΑ. (03-2023)
 • Εργαστήριο Το Παιδικό Βιβλίο «Το Μικρό Εγώ είμαι Εγώ» στην Σχολική, Συμβουλευτική και Κλινική Πράξη. Πάντειο Πανεπιστήμιο (10-2022)
 • Ετήσιο Σεμινάριο στην Ψυχαναλυτική Σκέψη και Πρακτική, ΔΙΚΕΨΥ (2021-2022)
 • Επιμορφωτικό Πρόγραμμα «Ειδική Αγωγή: Διεπιστημονικές Πρακτικές Σύγκλισης» e-learing Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ ΕΚΠΑ (12/2021-01/2022)
 • Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Γενεόγραμμα», Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Συνθετικής Προσέγγισης (05-2022)

Συνέδρια

 • 31ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής (05-2023)
 • 4ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο Σεξολογίας (03-2023)
 • 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παιδιατρικής και Εφηβικής Ιατρικής (03-2023)
 • Διημερίδα « Η Ψυχική Υγεία του Παιδιού και του Εφήβου Σήμερα και Αύριο», Ά Ψυχιατρική Κλινική Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ (02-2023)
 • 13η Εκδήλωση Ψηφιακής Παιδείας & Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης για την ορθή χρήση των Τεχνολογιών από τα παιδιά και τους εφήβους ¨Το ταξίδι Αριάδνη συνεχίζεται..’ Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ (02-2023)
 • Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Γενεόγραμμα», Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Συνθετικής Προσέγγισης (05-2022)
 • 22nd International Association for Adolescent Health. European Regional Conference & 15th State of The Art Panhellenic Adolescent Health/ Medicine Congress. UOA (10-2022)
 • 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας, Πάντειο Πανεπιστήμιο (10-2022)
 • 14ο Συνέδριο της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας «Θεραπεύει η Ψυχανάλυση;» (11-2021)