Συμβουλευτική για Χωρισμένους Γονείς

Είναι μια εξειδικευμένη συμβουλευτική υπηρεσία που απευθύνεται αποκλειστικά σε διαζευγμένους γονείς που αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις του χωρισμού, προσπαθώντας παράλληλα να παρέχουν το καλύτερο δυνατό περιβάλλον για τα παιδιά τους. Το διαζύγιο μπορεί να είναι ένα δύσκολο και συναισθηματικό ταξίδι, αλλά με τη σωστή καθοδήγηση και υποστήριξη, οι γονείς μπορούν να με επιτυχία με τρόπο που να δίνει προτεραιότητα στην ευημερία των παιδιών τους.

Εξατομικευμένη συμβουλευτική: Παρέχουμε εξατομικευμένες συνεδρίες συμβουλευτικής για να σας βοηθήσουμε να αντιμετωπίσετε τις συγκεκριμένες ανησυχίες, τους φόβους και τις προκλήσεις που σχετίζονται με τη συνεκπαίδευση μετά το διαζύγιο.

Αποτελεσματικές στρατηγικές επικοινωνίας: Η αποτελεσματική επικοινωνία είναι το κλειδί για την επιτυχή συν-γονική συμβίωση. Θα συνεργαστούμε μαζί σας για να αναπτύξουμε υγιείς στρατηγικές επικοινωνίας που ελαχιστοποιούν τις συγκρούσεις και δημιουργούν ένα πιο αρμονικό περιβάλλον συν-γονεϊκότητας.

Προσέγγιση με επίκεντρο το παιδί: Το πρόγραμμά μας επικεντρώνεται στο να θέτει τις ανάγκες των παιδιών σας στο προσκήνιο. Θα σας καθοδηγήσουμε στη λήψη αποφάσεων που δίνουν προτεραιότητα στη συναισθηματική και ψυχολογική τους ευημερία κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.

Επίλυση συγκρούσεων: Το διαζύγιο συχνά επιφέρει συγκρούσεις και διαφωνίες. Θα σας παρέχουμε εργαλεία και τεχνικές για τη φιλική επίλυση των συγκρούσεων, εξασφαλίζοντας μια ειρηνική δυναμική συν-γονεϊκότητας.

Συναισθηματική υποστήριξη: Ο χωρισμός μπορεί να είναι συναισθηματικά εξαντλητικός. Οι σύμβουλοί μας θα σας προσφέρουν συναισθηματική υποστήριξη και στρατηγικές αντιμετώπισης για να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε το συναισθηματικό οδοστρωτήρα του διαζυγίου και παράλληλα να είστε υπεύθυνος συν-γονέας.

Βελτίωση των γονικών δεξιοτήτων: Θα σας βοηθήσουμε να ενισχύσετε τις γονεϊκές σας δεξιότητες, διασφαλίζοντας ότι τα παιδιά σας θα λαμβάνουν την αγάπη, τη φροντίδα και την καθοδήγηση που χρειάζονται, ακόμη και σε μια συμφωνία συν-γονεϊκής συμβίωσης.

Νομική καθοδήγηση: Αν και δεν είμαστε δικηγόροι, μπορούμε να παρέχουμε γενική καθοδήγηση σε συνήθη νομικά θέματα που σχετίζονται με τη συν-γονική μέριμνα και το διαζύγιο.